Tocco Magico

История на Tocco Magico


Талантът и интуицията на основателя на Toccomagico, Амулио Сара, поставиха началото на тяхното пътуване през 1938 година в Италия.

Пристрастен към продуктите за коса и винаги запознат с последните тенденции и техники, Амулио Сарра създава два инструмента, които революционизират света на фризьорството: пресата за изправяне на косата и четката със скрит резервоар с мастило, която прикрива белите коси, скривайки ги с истинско и уникално "Toccomagico" (буквално магическо докосване). Успехът бил незабавен и донесъл клиенти от цялата страна, нетърпеливи да оцветят косите си. Така се ражда първият каталог за продукти, който бил особено ценен от жените и отговарял на най-модерните техники и стилистични изисквания на времето.

От самото начало успехът бил резултат от задълбоченото проучване на естествената структура на косата и на защитата на кожата при употребата на химически продукти. Toccоmagico всъщност бил първият, който използвал билкови екстракти за производство на продукти за боядисване на коса. Днес отдел "Научни изследвания и развитие" отговаря за усъвършенстването на производствените техники, опазването на околната среда и непозволяването на опитите върху животни.

През цялата си история Toccomagico е получил множество награди, които също са резултат от ефективната политика на продажбите на второто поколение на семейство Сарра: малка домашна лаборатория става огромен промишлен комплекс с над двеста служители. През 1968 г. компанията получава "Mercurio d’Oro", европейска награда за "принос към развитието на страната и нейната икономика". През 1972 г. в Женева, успехът на Toccomagico бива коронован с наградата "Prix d’Or" или "Златен печат", получен благодарение на изключителното си представяне и на качеството на Color Ton 100ml - перманентен оцветяващ крем с екстракти от естествени билки.

През 80-те и 90-те години множество иновативни продукти разширяват колекцията. В същото време компанията решава да се съсредоточи върху обучението и изучаването като създава Гимназиална Академия, която все още предлага професионално обучение на млади фризьори.

През 1995 г. Toccomagico решава да влезе в международния пазар с откриването на магазин в Ню Йорк. Това събитие било отбелязано със среща, организирана в Таормина, където участвали международни художници. С консолидирането на различни канали за дистрибуция, Toccomagico насочил вниманието си към пазари като Китай и Индия, като следващите цели били нововъзникващите пазари в Латинска Америка.

Традицията и солидният опит предавани от поколение на поколение, гарантират високи стандарти за качество на продуктите, признати преди повече от 10 години от ISO 9001 международната сертификация за "производство и маркетинг на продукти за грижа за косата и за подкрепата и обучението на фризьори". Етикетът "Произведено в Италия 100% Сертификат" и използването на GMP (ДПП) - добри производствени практики гарантират, че продуктите отговарят на най-строгите стандарти по отношение на осигуряването на качество и на международните разпоредби относно състава и безопасната им употреба. Toccomagico се гордее, че е разработил над сто продукта за грижа за косата, специално разработени за професионална употреба.